Wil jij ook skeeleren in de winter? Geef je dan nu op voor de indoor-skeelertraining voor de jeugd en volwassenen. Meer informatie.

Nieuwsbericht

Aanbod: Nieuw! Groepsapp voor skeelertochten
   (14-04-2016)

Wil je op de hoogte gehouden worden over de wekelijkse donderdagavond skeelertochten (en ook andere toertochten) via de groepsapp, stuur dan even een WhatsApp naar 06 29 29 24 09 (Dirk Verschoor). Dan wordt je aan de groepsapp "Skeelertoertochten" van onze vereniging toegevoegd en krijg je voortaan alle berichten.

Meer informatie over de donderdagavondtochten staan in onze trainingskalender.

Skeelertochten vind je bij de evenementen.

(Terug naar boven)


Griezeveen in de media: Skeelerseizoen Grieze Veen maakt een mooie start!
   (05-04-2016)

4 april vond de eerste skeelertraining van schaats- en skeelervereniging 't Grieze Veen weer plaats bij de Intratuin. Het was een goede en gezellige opkomst. Skeeleraars van jong tot oud bonden de skeelers weer onder. Met een lekker avondzonnetje werden de eerste rondjes weer gemaakt door de jeugd. Bij de volwassenen werden de eerste kilometers weer gereden. Vooraf gaand aan de training werd de nieuwe groepsindeling bekend gemaakt en daar hoort natuurlijk een groepsfoto bij.

Nieuwe skeeleraars kunnen zich nog altijd aanmelden voor het nieuwe skeelerseizoen. Er wordt altijd op maandagavond getraind. Er zijn groepen voor beginners, gevorderden en wedstrijdrijders. Op woensdagavond is er een droogtraining in het Schaffelaarse bos. Daar wordt gewerkt aan conditie en coordinatie.  't Grieze Veen heeft er weer zin in en kijkt uit naar een mooi skeelerseizoen!

Bekijk alle foto's in ons fotoalbum 'Skeeleren jeugd'

(Terug naar boven)


Griezeveen in de media: 'Regionalen' sterk op De Briellaerd
   (02-09-2015)

'Regionalen' sterk op De Briellaerd

Mijnten Cup voor skeeleraars in Barneveld

BARNEVELD Bedrijventerrein De Briellaerd was zaterdag het decor voor een volgende wedstrijd van de Mijnten Inline Cup voor skeeleraars. Er deden zowel volwassenen als jeugdskeeleraars mee

Verscheidene skeeleraars van 't Grieze Veen Voorthuizen namen deel. Als eerste startten Tijl de Vries en Mart Leroy. Eerstgenoemde werd op de 100 meter tweede en Leroy derde. In ht klassement werden leroy en De Vries respectievelijk tweede en derde. In de categorie 8 tot 9 jaar startte de 9-jarige Isa Leroy, In het eindklassement werd zij vierde.

Herman van de Bunt skeelerde op een daglicentie om eens te proberen of wedstrijd-skeeleren wat voor hem is. Hij liet zien dat hij zeker mee kan rijden tussen de jongens 10 tot 12 jaar. Hij werd veertiende.

Bij de pupillen 11 en 12 jaar startten Elma van laar en Hanneke Trouwborst Van Laar skeelert al langer in de Mijnten-competitie Voor Trouwborst was het de eerste keer en dan nog op nieuwe skeelers ook. Beide meiden kwamen binnen op plek 14 en 16.

In het middagprogramma ging ook Olga van Laar van start. Zij kampte met een blessure, maar voor thuispubliek moest er toch echt gestart worden in haar ogen. Ze werd vierde. Bij de masters 50+ ging Jan Heuver van start; hij eindigde als tweede en bij de masters 60+ startte trainer en wedstrijdrijder Gert Dekker Alle rijders die 's middags reden kregen na afloop van de wedstrijd hun medaille en een plaatselijk cadeau van de plaatselijke boer. Gerard ter Maaten sponsorde de eieren.

Bij 't Grieze Veen rijden niet alleen wedstrijdrijders. Ook is de club gericht op toerrijders. tegelijkertijd vond zaterdag de Elfstedentocht voor skeeleraars plaats over 200 kilometer asfalt.
Voorzitter Steven Hengeveld was daar met nog drie andere rijders Lia van de Munt, Dirk Verschoor en Henk de Boer.
De club maakt zich nu op voor het winterseizoen, want volgende maand halen de rijders weer de schaatsen uit het vet en starten de schaatstrainingen.


Mart Leroy werd tweede, Friso van Vliet eerste en Tijl de Vries derde.

(Bron: Barneveldse Krant,  1 september 2015)

(Terug naar boven)


Griezeveen in de media: 66: Talenten op jacht naar succes
   (28-08-2015)

Talenten op jacht naar succes

Skeeleraars rijden in Barneveld

BARNEVELD Barneveld vormt zaterdag het decor voor een skeelerwedstrijd.

Skeeler en schaatsvereniging 't Grieze Veen heeft de wedstrijd in samenwerking met de Mijntencompetitie georganiseerd. De Mijntencompetitie bestaat uit wedstrijden die in het midden van Nederland worden gehouden. Zaterdag komen alle topper naar Barneveld. De wedstrijden vinden plaats op de weg. De start is op de Koolhovenstraat. Inschrijven is mogelijk bij DO-IT waar ook gestart wordt. Er worden rondjes van ongeveer 370 meter gereden. De eerste start is om 9.30 uur.

Er komen diverse gemeentelijke skeeleraars van start. Skeeleraars die iedere maandag bij 't Grieze Veen trainen. De rijders van 't Grieze Veen staan er in de competitie goed voor. Zo staat Mart Leroy in de jongste categorie tweede. Zaterdag hoopt de Barnevelder weer veel punten binnen te halen. Samen mete Tijl Jochemsen zal Leroy bij de jongens pupillen 4 Barneveld vertegenwoordigen. In deze categorie starten rijders van 6 en 7 jaar.

In Barneveld mogen zaterdag overigens ook niet licentierijders starten op een daglicentie. Dat geeft nieuwe rijders de kans om kennis te maken met de sport.

ERESCHAVOT In de categorie meisjes pupillen 3 start Isa Leroy. Zij heeft afgelopen week de eerste prijs binnengehaald in Ede. Ze is in vorm en wil op eigen terrein onder leiding van trainer Gert Dekker weer een pogin wagen om het ereschavot te bereiken.
Bij de pupillen 1 start Elma van Laar. Zij skeelert alle wedstrijden van de competitie. In Ede lieet Van Laar met een tweede plats zien dat ook zij in vorm is.
Herman van de Bunt start ook in de kleuren van ´t Grieze Veen. Hij rijdt in de categorie pupillen 2.
Olga van Laar start bij de meiden junioren B. De juniorenwedstrijden vinden vanaf 13.00 uur plaats op hetzelfde terrein waar ´s ochtends de pupillen rijden.

FAVORIET De van een blessure herstellende Simone van de Munt start zaterdag bij de kadetten. Samen met broer Rudie mocht zij afgelopen jaar al aan het Nederlands Kampioenschap meedoen. Zaterdag zijn zij dan ook de plaatselijke favorieten.
Voor meer info: www.griezeveen.nl.


De jonge skeelertalenten van ´t Grieze Veen rijden zaterdag in Barneveld.

(Bron: Barneveldse Krant,  27 augustus 2015)

(Terug naar boven)


Griezeveen in de media: 65: 'Echt mijn sportieve hoogtepunt'
   (27-06-2015)

'Echt mijn sportieve hoogtepunt'

Bert Bouw werd derde op NK skeeleren.

Jurre Jochemsen

VOORTHUIZEN Bert Bouw uit Voorthuizen deed eerder deze maand van zich spreken met brons op het Nederlands Kampioenschap skeeleren bij de masters. De sportieveling combineert het zelf sporten met het onderwijzen ervan en geniet daar met volle teugen van. Een kennismaking met de 62-jarige: "Ik heb er geen spijt van dat ik pas 25 jaar met mijn sport actief ben.

Bouw werd begin juni derde tijdens het NK skeeleren in Nieuwegein. De trainer van SV 't Grieze Veen eindigde op 24 april als zesde tijdens het EK Masters en deed en passant mee aan de wereldtitelstrijd in het Franse Dijon. Daar kon hij niet naar vermogen presteren. "Nee, daar werd ik 25e of zo, dat wil ik gauw vergeten", zegt de Voorthuizenaar met een glimlach. "Wat dat betreft ging het in Salerno, bij het EK, en het NK zelf, een stuk beter. Die bronzen plak was wel mijn sportieve hoogtepunt moet ik zeggen. Echt heel mooi hoe het ging in Nieuwegein."

BLESSURELEED De skeeleraar, actief voor het van oorsprong Hoevelakense Team Mijnten (van Martin Mijnten) deed voorheen aan heel andere sporten. Door blessureleed en overbelasting stopte hij echter met taekwondo (waar hij zo'n tien jaar lid was van het inmiddels opgeheven Helsdingen) en atletiek. "Ik ging naar wat anders op zoek en via het schaatsen kwam ik zo'n 25 jaar geleden bij het skeeleren terecht, dat toen erg in opkomst was. Schaatsen kon en kan ik wel redelijk, maar bij skeeleren komt het meer op kracht aan en dat ligt mij beter.

De voormalig boer, tegenwoordig actief als zzp'er (als chauffeur), roemt de kameraadschappelijke verhoudingen in het skeelerpeloton. "We gaan allemaal heel vriendelijk met elkaar om en gunnen elkaar de successen. Wat dat betreft is het natuurlijk ook een klein wereldje, waar ik me enorm thuis voel. Verder zijn de snelheden bij het skeeleren heerlijk om mee te maken".
Het eremetaal smaakt naar meer bij Bouw. Hij hoopt komende weken en maanden meer successen te boeken. Hij gaat fier aan kop in de Mijnten-competitie. "Het moet wel heel raar lopen, wil ik die niet winnen. Daar ziet het wel naar uit. Wat dat betreft is het een mooi oogstjaar."

"REVANCHEREN" En daarna volgt al snel weer een nieuwe jaargang. "Ik wil me revancheren voor mijn matige prestaties bij het WK en natuurlijk weer goed presteren op het EK en NK. Nee, ik ga nog wel even door hoor!"


Bert Bouw, bij zijn huis in Voorthuizen: "Ik ga nog wel even door."

(Bron: Barneveldse Krant,  26 juni 2015)

(Terug naar boven)


Griezeveen in de media: 64: Bert Bouw derde op NK skeeleren
   (09-06-2015)

Bert Bouw derde op NK skeeleren

VOORTHUIZEN/NIEUWEGEIN Bert Bouw uit Voorthuizen werd zaterdag derde tijdens het NK skeeleren in Nieuwegein. De trainer van SV 't Grieze Veen werd 24 april zesde tijdens het UK Masters Skeeleren en deed afgelopen weekend mee aan het NK Skeeleren in Nieuwegein. Het parcours, via de Nedereinse berg was één dat bestond uit veel heuvels, wind en klimwerk. De skeeleraar kwam uit voor team Mijnten in de categorie Masters 60+ en moest dus twee skeeleraars voor zich laten.
Het NK voor senioren wordt zaterdag 13 juni gehouden in Achterveld.

(Bron: Barneveldse Krant, 8 juni 2015)

(Terug naar boven)


Griezeveen in de media: 62: Broer en zus niet in de prijzen op NK skeeleren
   (03-06-2015)

Broer en zus niet in de prijzen op NK skeeleren

BARNEVELD Rudi (16) en Simone (14) van der Munt deden mee aan het NK skeeleren, dat afgelopen weekend werd gehouden in Purmerend. De broer en zus uit Barneveld behaalden geen winst, maar 'zijn een ervaring rijker'.
Vrijdag startten beiden met een afvalkoers. Vanwege het slechte weer konden de tijdritten niet worden afgewerkt. De wedstrijd van Simone werd een half uur stilgelegd. Om 13.00 uur was de baan droog en kon er weer worden gestart. Simone reed in de categorie kadetten (14/15 jaar) en eindigde op de 11e plaats van de 27 rijdsters. De afvalkoers waar Rudi aan mee reed werd ook stilgelegd door het slechte weer en werd verplaatst naar de volgende dag. Het zat Rudi niet mee en hij werd in een valpartij meegenomen. Hij kwam als 19e over de finishlijn. Hij reed ook een puntenkoers, daarbij zijn er per ronde punten te verdienen. Rudi eindigde als 24e. 

(Bron: Barneveldse Krant, 2 juni 2015)

(Terug naar boven)


Griezeveen in de media: 61: Barnevelders skeeleren NK
   (02-06-2015)

Barnevelders skeeleren NK

Purmerend/Barneveld - Afgelopen weekend zijn in Purmerend de nationale skeelerwedstrijden geskeelerd. Rudi en Simone van der Munt van skeelervereniging 't Grieze Veen uit Barneveld reden mee.
Vrijdag starten zij met een afvalkoers op een prachtige baan. Tijdritten en afvalkoersen. Maar helaas het weer werkte niet mee tot en met de junioren A konden de tijdritten worden afgewerkt. Na een “delay” van een half uur., begonnen de wedstrijden om 13.00 uur de baan was droog en er kon worden gestart. Simone startte in de categorie kadetten leeftijd 14/15 jaar met een afvalkoers van de 27 rijdsters werd Simone 11e.

Broer Rudi mocht ook starten met een afvalkoers, maar deze wedstrijd werd halverwege stilgelegd. Zaterdag mochten zij weer van start gaan. Het zat Rudi niet mee en werd in een valpartij meegenomen. Hij kwam als 19e over de finshlijn. Ook reed hij nog een puntenkoers. Er zijn dan per ronde punten te verdienen. Hier werd hij 24e. Niet echt tevreden, start liep niet lekker en nog last van valpartij. Maar toch een hele ervaring rijker. De Barnevelders die meestal regionale wedstrijden rijden. Konden zich dit weekend een keer meten op landelijk niveau. Aanstaand weekend staan zij weer aan de start voor de Mijnten competitie in Culemborg.

Verdere informatie is ook te vinden op www.schaatsen.nlOORTHUIZEN -  Bij IJs- en skeelervereniging 't Grieze Veen uit Voorthuizen kon er deze week aan 'diploma-skeeleren' worden gedaan. Op deze manier konden de kinderen deze avond hun prestaties laten zien aan familie en vrienden waar ze de afgelopen maanden voor gertraind hebben. De diplomering bestond uit verschillende onderdelen, zoals balans en stabiliteit, houding, starten, remmen en afzetten. De avond werd afgesloten met een nightskate. Alle skeeleraars gingen verlicht de straat op Iedreen was goed zichtbaar. Het was een klein tochtje met de hele groep skeeleraars. Dit gebeurde onder begeleiding van muziek. Daardoor waren ze niet alleen goed zichtbaar maar ook goed op afstand hoorbaar. Bij aankomst bij Intratuin kregen alle skeeleraars hun vaardigheidsbewijs van de KNSB overhandigd met een armbandje waarop stond welk niveau ze gehaald hebben.

 

(Bron: Website Barneveld Vandaag, 1 juni 2015)

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...